Hvad er en el cykel?

På det seneste er el cyklerne virkelig dukket op på det danske marked. Det gør sig gældende både online og i de mange cykel- og sportsforretninger, der ligger på de danske gader. Mange danskere har dg stadig ikke helt styr på, hvad en el cykel egentlig er, og hvad de mange fordele ved at have en el cykel er. Det er en skam, for der er faktisk rigtig mange mennesker, der kunne nyde godt af at have en elcykel. Vi svarer på spørgsmålet: hvad er en elcykel i denne artikel.

El cykel er dog overordnet set bare en paraplyterm for alle cykler, der har fået påsat en elmotor, og som er delvist drevet af denne. Mange menes at konceptet starter fra downhill mountainbiking. En sport hvor det går ud på at køre ned ad stejle og udfordrende bakker hurtigst muligt og selvfølgelig med færrest skrammer. Til netop denne sport blev der nemlig udviklet mountainbikes med elmotorer, så man hurtigst muligt og uden noget slid kunne komme op ad bakkerne for så at nyde turen ned.

En cykel til de ældre

Senere blev konceptet gjort mere alment, hvilket nok er grunden til, at det på det seneste er blevet så udbredt i de danske cykelforretninger. Denne gang blev cyklen i langt højere grad brandet mod ældre mennesker, folk med ledsmerter eller potentielt andre, der kunne have problemer med at cykle op ad bakke eller længere distance. Også her er el cyklen virkelig blevet et hit. Særligt for de ældre, der elsker at komme ud og se den danske natur og mærke vinden i året, men som ikke selv har kræfterne til at træde i pedalerne i så lang tid de ville.

Netop fordi den syge eller den ældre aflastes delvist på denne måde, ender de faktisk med at få sig bevæget mere, end de ellers ville. At anskaffe sig en elcykel kan altså være sundt både mentalt og rent fysisk.

En cykel der følger dig

Det gode ved mange elcykler, der bliver markedsført til de ældre, er desuden, at de kan indstilles. Det betyder, at man selv bestemmer, hvor meget cyklen skal aflaste på en given dag. Man kan desuden vælge ved hvilken hastighed, el motoren skal slå fra, så man ikke ender med at køre for hurtigt eller aflaste for meget. På den måde kan den samme el cykel følge en person, hvad end de bliver dårligere eller mere friske i led og krop.

Det er dog vigtigt at elmotorsystemet på en el cykel virker, hvilket også er grunden til, at man aldrig bør betale for de billige budgetversioner af el cyklen. En el cykel kan dog hurtigt blive dyr, så hvis pengepungen presser, kan man mange gange finde dem brugt online.