Guld på vej til $1.000 en Ounce: 13 grunde hvorfor dette kan ske

Mange mennesker er ikke klar over, at guld toppede på over $850 en ounce i 1980-erne. Det har været i en bjørn (deprimeret marked) for 20 år siden, men guld har marcherende højere for tre og et halvt år, selv i mangel af store inflation. Nu, som investorer rush til guld som en hæk, kan du forvente langt større stigninger. $1.000 en ounce for guld ville ikke urimeligt af følgende grunde:

1. kinesisk guld efterspørgsel overvældende Shanghai Gold Exchange-mængden af guld handel på den nye exchange eksploderer så meget så at edb-systemerne og Gold Exchange bygning vil skulle udskiftes i løbet af måneder, hvis de skal holde trit med efterspørgslen-verden markedet er for nylig blevet åbnet for 1,2 milliarder mennesker for første gang, da den røde hær marcherede ind i Beijing i 1949! Ifølge World Gold Rådet i det forløbne år har kinesiske investorer købt, i gennemsnit, svarende til kun 0,16 gram guld. Den verdensomspændende gennemsnit er 0,70 gram. I Hong Kong men er gennemsnittet 2,7 gram guld pr. indbygger over 10 år. Hvis fastlandet kinesiske borgere køber 2,7 gram guld pr. indbygger over 10 år, vil det betyde, at næsten 111 millioner ounces – svarende til 3,850 tonsvis af guld eller mere end 16 måneder af verdens samlede guld produktion.

2. hurtige vestliggørelse finder sted i både Kina og Indien-over 3 milliarder mennesker ønsker en bedre livsstil og mere kvalitetsprodukter – og de vil have dem nu! Deres efterspørgsel efter råvarer herunder guld (og olie) er massiv. Siden oktober 2003 kommer Kina fra intetsteds på guld verdensmarkedet at blive verdens tredje største forbruger, lige bag Indien og USA.

3. Centralbank salg af guld har næsten udtørret på grund af den nylige multi nation aftale – Washington-aftalen. Dette salg af guld af centralbankerne verdensplan var en af grundene til, at prisen på guld var deprimeret i hele meget af de sidste 2 årtier. I virkeligheden, centralbanker nu købe guld igen.

4. minedrift leveringer af guld er stærkt begrænset på grund af lukning af hundredvis af miner under gold’s 21 år bear marked. Den store efterspørgsel på naturlige ressourcer herunder guld vil lægge endnu mere pres på gold’s begrænsede forsyninger.

5. stigende renter i USA vil ikke medføre et fald i efterspørgslen efter guld. Grunden til dette er, at renten vil fortsat halte bagefter den stigende inflation, og inflationen vil fortsætte med at sænke værdien af dollaren som udenlandske valutaer gå.

6. markedsværdi af guld aktier på 70 milliarder dollars er meget lille. Lige nu den samlede værdi af alle aktier er omkring $16.9 billioner. Sammenholdes med det samlede udbud af guldmarked er 51 milliarder dollar herunder både faktiske guld og futures. Hvis blot en brøkdel af en procent af pengene i verdens aktiemarkeder flytter til guld aktier som en hæk mod inflation og/eller geopolitiske ustabilitet, ser du på aktuelle aktiekurser fordobling og tredobling.

7. prisen på guld i de seneste 12 måneder har været stigende i forhold til alle større valutaer, ikke bare dollaren. Når prisen på et aktiv stiger for alle valutaer på samme tid, er det klart, at dette er en “uforfalsket bull market”.

8. investorer henvende sig til guld i 3 typer af miljøet:

(1) når inflation opstår – som i USA lige nu. Inflationen i USA er allerede tydeligt i de seneste tal udgivet. Investorer vil begynde at investere i rigdom præservering strategier som guld i stedet for aktier og obligationer.

(2) i en tid med økonomisk usikkerhed – for eksempel når prisen på naturlige ressourcer som olie hurtigt stiger ud af kontrol, som det er nu

(3) i tider med geopolitisk uro – del af gold’s seneste styrke skyldes frygt for terror og denne frygt er kun steget. At dømme efter de seneste angreb, vil terror hændelser sandsynligvis stige i størrelse og frekvens især fører op til valget i USA.

9. guld mineselskaber har stort set opgivet deres frem-sælger – en praksis, der hjalp med at holde guld priser lave i det meste af 1990erne. Grunden til dette er, at de forventer guld at stige drastisk i fremtiden og ikke skal begrænses ved at indvilge i at sælge til en potentielt lavere fremtidige pris.

10. den amerikanske budgetunderskud skønnes for at være over $600 milliarder år. Faldet i dollaren vil fortsætte og inflation har returneret dramatisk. Disse faktorer opstår på samme tid vil drive prisen på guld højere som udenlandske centralbanker begynder at skære ned på procentdelen af reserver de hold i dollars, og begynde at sprede mere ind i andre valutaer og guld.

11. i den sidste del af 2003 indført den malaysiske Royal Mint en ny valuta, guld dinar. Det bruges som en guld mønt i omløb skal bruges som en valuta. Det vil tage tid at fange, men når det sker, vil det være en anden grund til en enorm stigning i efterspørgslen efter guld. Til sidst er håb, at dinar vil blive brugt som valuta i valg i handel forlig mellem overvejende muslimske nationer i stedet for den amerikanske Dollar.

12. centralbankfolk rundt omkring i verden fra USA til Rusland, Saudi-Arabien til Egypten og Malaysia til Japan har pumpet op pengemængden vækst til at undgå de negative konsekvenser af sprænges boblerne i papir aktiver som aktier og obligationer. Uden nogen guldstandarden har centralbankfolk været gratis at gøre dette. Effekten er at have enorme mængder af penge at forfølge et begrænset udbud af råvarer, herunder guld.

13. den teknisk diagram i prisen på guld i de sidste 5 år viser, at tendensen er absolut stigende og bull market er 100% intakt. Baseret på aktuelle cyklusser, guld vil toppe omkring 2008-2009.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *